Impi Bergandingan Bersama Brendan Gan ,David Rowley

143 views

Impi Bergandingan Bersama Brendan Gan ,David Rowley - Pemain sedang kacukan Malaysia-Australia, David Rowley berharap dapat mengikut jejak cara Brendan Gan menyertai skuad Harimau Malaya.

Impi Bergandingan Bersama Brendan Gan ,David Rowley

impi-bergandingan-bersama-brendan-gan-david-rowley

Jelas pemain berusia 29 tahun yang menikmati kemuncak prestasi dengan Kedah dengan dua gol terhadap peringkat suku akhir Piala Malaysia menentang PKNP FC, dia mengakui semakin positif dengan prestasinya disaat beraksi di atas padang.

Jelas Rowley, dia menjadikan Brendan sebagai pada pemain idolanya selepas menyusuri kesukaran pemain itu bangkit daripada karier ekoran dilanda pelbagai kecederaan serius.

“Gan adalah seorang yang pemain lumayan menakjubkan kerana dia udah lalui dua kali pembedahan kecederaan ACL tapi dia berjaya bangkit serta berada di langkah prestasi terbaik.

“ Dia kerap sahaja menjaringkan gol yang cantik dengan Perak dan aku harap boleh bergandingan dengannya didalam skuad kebangsaan yang jadi dambaan aku sejak dahulu.

“Malah pemain-pemain kacukan lain seperti Matthew Davies dan Corbin Ong termasuk jadi sumber stimulan aku didalam mengejar cita-cita ini selain takjub dengan kekuatan pemain tempatan lain seperti Safawi Rasid, ” katanya.

Rowley yang dilahirkan di Brisbane, Australia mendapatkan kerakyatan terhadap tahun 2017 dengan ibunya berasal dari Malaysia saat ayah berasal dari England.

Dia dulu berkelana ke Jerman, Luxembourg dan Thailand selain Australia sebelum akan PDRM jadi destinasi pertama terhadap musim 2018 tapi gagal untuk mendapat tempat.

Pada pertengahan musim, Rowley menyertai Negeri Sembilan tapi dia bertindak sebagai pemain di bahagian posisi serangan tapi cuma lebih kerap bertindak selaku pemain gantian.

Bagaimanapun, dia bersyukur keputusannya berhijrah ke Kelantan terhadap awal musim ini jadi titik tolak didalam kariernya andaikata jurulatih Kelantan disaat itu, Marko Kraljevic bertindak menukarnya beraksi daripada posisi penyerang kepada bahagian tengah.

“Ketika dengan Kelantan, Marko dapat mengesan kekuatan aku bermain di bahagian sedang yang berperanan menunjang terhadap aspek bertahan dan beliau banyak menunjang supaya aku cepat mengatur diri dengan posisi baharu ini.

“Selepas Marko tidak ada lagi, Yusri Che Lah tidakAgen Sbobet ketinggalan banyak mengajar aku dan selepas mampir ke Kedah, kebetulan jurulatih (Aidil Sharin Sahak) bermain di posisi ini semasa bergelar pemain.

“Beliau (Aidil) banyak memberikan nasihat dan wejangan didalam tiap perlawanan dan tanpa mereka seluruh ini, tidak mungkin aku bakal jadi begini terhadap hari ini.

“Saya mahu ucapkan terima kasih kepada mereka seluruh yang bertanggungjawab naikkan karier selepas sedikit bergelut terhadap saat permulaan aku tiba di sini, ” katanya.

logo

Tags: #David Rowley